Mindig szedj elegendő mennyiségű táplálékkiegészítőt!

Nagyon fontos, hogy az ember mindig egészségesen próbáljon meg élni. Ennek az az oka, hogy ez által lehetünk biztosak abban, hogy a kötelességeinket, feladatainkat el fogjuk tudni látni a jövőben is. Ennek megfelelően érdemes mindig tenni azért, hogy fittek, egészségesek maradjunk.

De mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy ez így is legyen? A válasz roppant egyszerű: táplálékkiegészítőket kell szedni. Nap mint nap. Mindig gondoljunk arra, hogy mennyire fontos, hogy elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot juttassunk be a szervezetünkbe.

Mindig szedjünk C vitamint

A C-vitamin talán a leginkább ismert vitaminféle, melyet Szent-Györgyi Albert talált fel. Mi az oka annak, hogy ez talán a legfontosabb mind közül? Az, hogy ebből van a szervezetnek a legnagyobb mennyiségben szüksége. A C-vitamin megelőzi a skorbutot és a hajhullást.

Kollagén tartalmú termékek

A kollagén tartalmú termékek azért hasznosak, mert a test általuk épülhet igazán. A kollagén mindig a kötőszövetek és csontok épüléséhez járul hozzá igazán nagy mértékben, ezért különösen fontos megfelelő mennyiségben bejuttatni, ha sportolók vagyunk. De az sem mindegy, hogy milyen típusú kollagént akarunk szedni!

D vitamin

A D vitamin a csontok ásványosításáért és a kalcium háztartás fenntartásáért felel. Többféle vitaminfajta is tartozik a D családba, napozás által termelődik a szervezetben, ezért a tél végére az emberek nagy része sajnos D vitamin hiányos lesz. Mindig ügyeljünk arra, hogy elegendő mennyiségben juttassuk be a szervezetbe!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.