Mik a legismertebb szőlőfajták a hazai kereskedelemben?

Nagyon sokféle borfajta létezik. Az talán tagadhatatlan, hogy ez az ital az alkoholos nedűk királya: hatalmas népszerűsége, kiváló zamata és finom íze miatt a legtöbb magyar ember rendszeresen fogyasztja is.

De mégis miért mondható el, hogy a bor talán a legjobb szeszes italféle? Miért gondolják sokan úgy, hogy mindig érdemes ezt fogyasztani?

Kadarka

A Kadarka nem magyar eredetű fajta, sokak szerint Ázsiából, vagy pedig Albániából származik. Magyarországon a 18. század óta termesztik, általában áttetsző színű borokat készítenek belőle, de rendkívüli zamata miatt mindenhol közkedvelt.

Kékfrankos

Mintegy negyven névváltozattal rendelkezik, napjainkban már hihetetlenül népszerű annak ellenére, hogy korábban nem volt az. A borászok véleménye szerint Magyarország rendkívül kedvező adottságokkal rendelkezik a kékfrankos termesztésére.

Kéknyelű

Ha valaki vörösbort szeretne készíteni, akkor a legjobb választás talán a kéknyelű lehet. Ennek az az oka, hogy a belőle készített bor állaga testes, magas a sav-és alkoholtartalma, ezért a lakosság számára kiválóan értékesíthető.

Hárslevelű

Ez egy minőségi fehérborszőlő fajta, belőle készítik a híres Tokaji Aszút. Különlegessége a szárazság, ami a kinyert nedűből készíthető.

Melyiket érdemes választani, ha szőlőt akarunk termeszteni?

Mindig érdemes erről szakvéleményt kérni valakitől, hiszen kertben szőlőt termeszteni teljesen más, mint hegyoldalon, esetleg pincészettel karöltve csinálni ezt a munkát. Egy profi szakember mindig képes lehet arra, hogy megfelelő instrukciókkal lásson el minket a megfelelő növényvédelmi és termesztési technikákkal kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.