Milyen munkákat lehet csinálni angoltanári diplomával?

Egy angoltanár sokféle munkát csinálhat – alapvetően tévhit, hogy csak és kizárólag az iskolában végezhet munkát. Valójában nagyon sokféle munkakörhöz adhat egy jó alapot egy ilyen diploma, végzettség – de mégis mit tehetünk annak érdekében, hogy pontosan lássuk a lehetőségeinket diplomás pedagógusként?

Tolmácsolás

Szövegeket, videós hanganyagokat, bírósági iratokat, weboldalakat fordítani egyik nyelvről a másikra – ehhez tényleg szükséges a szakmai tudás és attitűd, meggondolás. Miképp kell a szövegeket lefordítani, valamilyen témában? Ehhez komoly nyelvismeret, vagy akár szakmaspecifikus tudás lehet szükséges, ami nincs meg minden emberben.

Magántanítás

A magántanítás az egyik legjobban keresett szakma manapság. Mindenki, aki magántanárként dolgozik, nagyon komoly összegeket kereshet meg ezzel a tevékenységgel. Ugyanis egy magánóra díja nem olcsó, a jobb pedagógusok 5000 Ft alatt már le sem állnak tárgyalni az emberrel.

HR-es

A HR-esek feladata, hogy embereket toborozzanak a céghez. Milyen technológiákat ismernek a jelöltek, milyen programnyelvekhez értenek, milyen fontos készségekkel rendelkeznek? Ezeket lehet érdemes átgondolni, a jó emberismeret hatalmas előnyt jelenthet.

Ügyfélkapcsolati munkatárs

A jó angoltudás sok multinál bizony jól jön. Arra lenne szükség, hogy külföldi ügyfelekkel valaki a kapcsolatot tartsa, és nekik mondja el, hogy mik lennének a szükséges lépések ahhoz, hogy a projekt előre haladjon? Nos, ebben lehet hatalmas segítségünkre egy jó IT Support specialista.

Megéri-e angoltanárnak tanulni?

Sokak szerint ma ez már nem annyira jó ötlet, inkább végezzünk valamilyen más egyetemi szakon, például egy műszaki menedzser diploma értékesebb lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.