Elektronikai cikkek – csak garanciálisan, vigyázat!

Különösen fontos az elektronikai cikkek piacán, vásárláskor, hogy kizárólag olyan termékeket vegyünk meg, melyekre a gyártó megfelelő szavatosságot és garanciát kínál. Különben nagyon könnyedén eshetünk bele abba a csapdába, hogy a pénzünket ósdi bóvlira költöttük, melyet akár azonnal ki is dobhatunk a vásárlást követően.

Mire kell vásárláskor odafigyelni?

Mikor vásárolni szoktak az emberek, nem mindig figyelnek oda arra, hogy pontosan milyen feltételekkel és meddig érvényes a garancia. Megbontás esetén már garanciavesztés áll fenn? Abban az esetben, ha a termék nem a megfelelő kellékszavatosság szerint kezelt, akkor is? Milyen jogorvoslati lehetőségek vannak, kinél lehet panaszt tenni?

Ezekre a kérdésekre kell válaszolnunk minden esetben, mielőtt egy terméket megrendelünk egy webáruházból.

Mennyi garanciát várhatunk el jogosan?

Mennyi garanciát várhatunk el jogosan? Kérdezik sokan, mikor elektronikai cikkeket akarnak vásárolni. Ez mindig terméktípustól függ. Mérlegek esetén például az 5-10 év garancia sem ritka, de használt laptop vásárlásakor minimum 1 év garanciát el kell várni jogosan. A jobb kereskedők akár 2-3 év garanciát is nyújtanak minden egyes termékükre.

Pontosan honnan érdemes a termékeket beszerezni?

A termékeket mindig webáruházból kell rendelni – semmiképp nem offline üzletekből, hiszen ezek semmivel nem jobbak, és a magasabb fenntartási költségeik miatt általában drágábbak is.

A vásárláskor mindig meg kell nézni az Általános Szerződési Felek részt, ahol aztán tényleg mindenre fény derülhet a kereskedővel kapcsolatban.

Olvassunk kritikákat

Mindig olvassunk véleményeket, kritikákat az adott forgalmazóval, kereskedővel kapcsolatban. Mit állítanak róla mások? Mit mondanak? Mennyire megbízható, mennyire korrekt, milyen a szállítás? Ezekről ne feledkezzünk el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.